آیا ترور رهبران انصارالله یمن صحت دارد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) دریافت نامه تروئیکای اروپایی توسط رئیس شورای امنیت تایید شد بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به آغاز فرآیند اسنپ‌بک توسط سه کشور اروپایی دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان فردا به تهران می‌آید (۷ شهریور ۱۴۰۴) فرانسه: اسنپ‌بک به‌معنای پایان دیپلماسی با ایران نیست آکسیوس مدعی فعال‌سازی «اسنپ‌بک» علیه ایران شد | اروپا شرط گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) تماس تلفنی وزرای خارجۀ ۳ کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عراقچی (۶ شهریور ۱۴۰۴) حملات اسرائیل علیه پایتخت یمن (۶ شهریور ۱۴۰۴) الحوثی: اسرائیل از کشتار جمعی کودکان لذت می‌برد | شهادت ۲۹۶۰ نفر از ابتدای شروع کمک‌های انسانی در غزه روسای کره شمالی، روسیه و ایران در رژه چین حضور پیدا می‌کنند سخنگوی سپاه: بیش از ۶۰ درصد افکار عمومی منطقه، ایران را پیروز جنگ می‌دانند ابراز علاقه پزشکیان به همکاری سازنده با چین رئیس‌جمهور، تکلیف ما و کلام معیار رهبر معظم انقلاب آغاز ثبت نام داوطلبان انتخابات شورا‌های شهر و روستا از ۲۱ دی ماه ۱۴۰۴ | ۲۰ مهرماه آخرین زمان برای استعفای دواطلبان دولتی ظرفیت فرودگاه مشهد به ۱۸ میلیون نفر افزایش می‌یابد| هدف‌گذاری تولید ۳۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در خراسان رضوی رافائل گروسی: مدرکی مبنی بر انتقال اورانیوم از اصفهان وجود ندارد ناوشکن‌ها و زیردریایی هسته‌ای آمریکا به نزدیکی ونزوئلا رسیدند پایتخت اوکراین هدف صد‌ها موشک و پهپاد قرار گرفت + فیلم و عکس فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از جذب سربازان وظیفه به عنوان محیط‌بان خبرداد سخنگوی دولت: ناترازی برق هنوز کامل جبران نشده است سردار شکارچی: شکست را بر دشمن تحمیل کردیم | دشمن در محاسبات خود درباره ایران دچار اشتباه شد وزیر کشور گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر را برنامه‌ اصلی و اولویت‌دار دولت چهاردهم دانست کشف کارگاه تولید بمب و تله انفجاری یک گروهک تروریستی در ایرانشهر (۶ شهریور ۱۴۰۴) اتحاد مقدس معماری امنیت پایدار وزیر نیرو: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران تا پایان سال به ۷۰۰۰ مگاوات می‌رسد وزیر دفاع به دیدار خانواده شهید سپهبد علی شادمانی رفت ادعای جدید ابراهیم متقی: انفجار بندر شهید رجایی کار اسرائیل بود
سرخط خبرها

ورودی دریاچه ارومیه به صفر رسید| حیات دریاچه شور آذربایجان رو به پایان است

  • کد خبر: ۱۲۸۵۴۱
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸
ورودی دریاچه ارومیه به صفر رسید| حیات دریاچه شور آذربایجان رو به پایان است
نایب رئیس هیات تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه در مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر ورودی به دریاچه ارومیه صفر رسیده است، گفت: باید بپذیریم حیات دریاچه شور آذربایجان رو به پایان است اگر اقدام عاجلی برای احیای آن صورت نپذیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، جلال محمودزاده در مورد آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: حجم آب موجود در دریاچه ارومیه به حداقل میزان خود رسیده است، در طی چند سال اخیر نه تنها ورودی قابل قبولی نداشته بلکه با شدت گیری کاهش بارندگی، افزایش خشکسالی‌ها و تبخیر بیش از اندازه، منجر به نابودی این دریاچه شده است؛ در کنار تمام این عوامل احداث سد‌های متعدد در اطراف این دریاچه شرایط آن را وخیم‌تر کرده است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی افزود: انتقال حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریاچه برای رونق بخش کشاورزی، صنعت و شرب به تبریز؛ ترک خوردگی عمیق ۷۰۰ کیلومتر از تونل انتقال آب دریاچه زاب،  این دریاچه را با، اما و اگر‌هایی مواجه کرده است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در حال حاضر ورودی به دریاچه ارومیه صفر است؛ باید بپذیریم حیات دریاچه شور آذربایجان رو به پایان است اگر اقدام عاجلی برای احیای آن صورت نپذیرد.

وی ادامه داد:  ستاد احیای دریاچه ارومیه در طی ۱۰ سال عملکرد مناسبی برای زندگی دوباره این دریاچه نداشته است، هیئت تحقیق و تفحص در حال بررسی است تا به این نتیجه برسیم اعتبار اختصاصی این دریاچه در چه محل‌هایی هزینه شده است.  

محمودزاده در مورد برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه گفت: اطلاعات درستی در مورد برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه نداریم و تنها از طریق رسانه‌ها در جریان این مسئله قرار گرفته‌ایم، نمی‌توانیم این موضوع را تایید و یا تکذیب کنیم؛ بی تردید در احیای دریاچه ارومیه بسیار اجحاف شده و خطا‌هایی هم در این راستا وجود داشته است که باید دستگاه‌های مربوطه پاسخگو باشند.

نایب رئیس هیئت رئیسه تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه یادآور شد: زمزمه خشکی کامل دریاچه ارومیه به گوش می‌رسد، اما هنوز به مرحله خشکی کامل نرسیده‌ایم؛ باید بپذیریم این دریاچه گاهی به عنوان ابزار‌های سیاسی مورد توجه قرار گرفته است، به گونه‌ای که در برخی از دوره‌ها با تبلیغات گسترده برای احیای دریاچه نه تنها شاهد حیات آن نبودیم بلکه زخمی عمیق از جنس سوء مدیریت بر پیکر بی جان دریاچه وارد شده، از طرفی بودجه‌ای که برای احیای دریاچه اختصاص داده شد، در جای خود هزینه نشده است.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: افزایش آبیاری تحت فشار توسط برخی از شرکت‌ها، تعلل در انتخاب آب رودخانه زاب، تخلف در عدم پرداخت حقابه از رودخانه زرینه رود به دریاچه ارومیه و شهر‌های اطراف تبریز، عدم اختصاص ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارس به دریاچه شور آذربایجان منجر شده تا شاهد مرگ این دریاچه باشیم در این بین رفتار‌های سیاسی دولت‌های مختلف بر خشکی این دریاچه بیشتر از هر زمانی دامن زده است.

محمودزاده یادآور شد: دریاچه ارومیه به عنوان ششمین دریاچه آب شور جهان، بزرگ‌ترین دریاچه آب شور خاورمیانه و ایران است و محل زیست بسیاری از حیوانات مهاجر و بومی مثل فلامینگو و پلیکان بوده، اما نفس‌هایش به شماره افتاده است و برای نجات آن، باید به سرعت اقدام کرد خشک شدن آن نه تنها در سطح ملی بلکه در سطوح جهانی تبعات گسترده‌ای دارد و انتقاد‌هایی برای ایران نیز به دنبال خواهد داشت.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در پایان خاطرنشان کرد: خشکی دریاچه ارومیه نه تنها آذربایجان غربی را تحت الشعاع قرار می‌دهد بلکه ۱۵ استان دیگر را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و از کشاورزی گرفته تا معیشت مردم متاثر از این بحران زیست محیطی خواهد بود به گونه‌ای که سلامتی افراد را به مخاطره انداخته و به تبع آن کوچ اجباری را برای مردم رقم می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->